Modefarver 2014

Efterårets modefarver 2014

I oktobers udgave af Sysiden – Dit online symagasin har vi en stor artikel, der sætter fokus på efterårets og vinterens trends. Et af de punkter, artiklen dykker ned i, er modefarver 2014. Og det vil vi gerne skrive lidt mere om her på bloggen, for farver er jo lige præcis en af de store fordele ved at sy selv: Vi bestemmer selv, hvilke farver, vi vil sy vores tøj i.

I september måneds magasin snakkede vi med farvekonsulent Anne-Lise Andrup, og hun har en klar holdning til at man skal bruge de metervarer, farver og modeller, der klæder en, selvom man så uundgåeligt vil være umoderne i nogle perioder. Den holdning deler vi her på Sysiden.

Men er det egentlig umuligt både at være moderne og tro mod sig selv og sin egen stil?

Ikke hvis man kigger på efterårets modefarver 2014 fra nogle af de store trendbureauer.

Hvis man bare kigger på et enkelt trendmateriale, så kan man måske nok finde nogle farver, der er helt ude af billedet. Men kigger man på 2-3 andre bureauers trendmateriale, så lur mig om ikke farverne dukker op der. Vi har i hvert fald fundet alle de modefarver, vi kunne finde på at lede efter, i efterårsmoden.

Men vil det så sige, at man kan gå i hvad-som-helst og stadig være moderne?

Nej, ikke helt. Der er selvfølgelig nogle fællestræk i farvetrenden, uanset hvilket bureau, der står bag. Og de viser at det, du skal fokusere på her i efteråret, er:

Sort/grå/hvid

De grå nuancer er rigtig meget i spil i efteråret. Og man tænker ikke lige over det sådan til hverdag, men hold fast hvor er der mange forskellige grå nuancer! Selv sort kan have røde (varme) eller blå (kolde) undertoner, og på den måde se forskellig ud. Hvis du er til kontraster, så mix sort og hvid, og er du mere til at tingene matcher, så vælge 2 eller 3 grå nuancer, der passer flot sammen.

Efterårets modefarver

 

Grønne og blå nuancer

De grønne og blå nuancer i efteråret spænder fra den meget kraftige koboltblå og den klare smaragdgrønne til mere dæmpede og matte nuancer, der får tankerne over på havvand og det farvespil, der kan være i havet. Mange af de grønne farver har blå undertoner og mange af de blå farver har grønne undertoner.

Efterårets modefarverEfterårets modefarver

 

Dæmpede farver

Efteråret er højsæson for dæmpede farver og jordfarver. Det er som om vi mennesker helt automatisk tilpasser os naturen, og afspejler de farver, der er i den. Det er ingen undtagelse i år, men hvor der mange år har været fokus på farver som brændt orange og olivengrøn, så er der alligevel lidt mere gang i farverne i år. Til trods for at de stadig er dæmpede og matte. Der er både blå, grønne, røde , gule og lilla nuancer, men mange af dem er sådan lidt hen ad mørke pasteller, hvis man kan sige det.

Efterårets modefarver

 

Røde og lilla nuancer

Rød og lilla er ikke de helt store farver i år. Og helt ærligt – har lilla ikke også været så rigeligt fremme de sidste 5 år? Måske meget godt hvis den lige får en lille pause. Heldigvis for dem, der bare ser knaldgodt ud i røde og lilla nuancer, så er man ikke total umoderne i de farver. Men hvor man for et par år siden nærmest skulle være dækket i lilla fra top til tå, er det i år mere en farve man bruger for at understrege et design og trække øjet derhen, hvor man gerne vil have det.

Efterårets modefarver

Efterårets modefarver

 

Gule nuancer

De gule nuancer er næsten altid med i efterårsmoden. De er til gengæld aldrig blandt de store farver. Gul og orange er super som det der ekstra krydderi, der understreger designet og giver det et lille frisk pift. Brug de gule farver med omtanke, og vær sikker på at de passer til det stof, du sætter dem sammen med.

Efterårets modefarver

 

Sådan bruger modehusene efterårets modefarver 2014

Det er meget forskelligt hvordan de forskellige designere har valgt at tolke efterårets modefarver. Du kan lade dig inspirere på denne side, som vi har gjort, da vi lavede farvekortene i dette indlæg. Og så får du da også lige et par billeder fra den danske modeuge, hvor du kan se hvordan et par af de danske designere har brugt efterårets modefarver 2014.

Der er mange flere billeder og tendenser i den store trend artikel i Sysiden No. 3.

 

Grå, blå og gul fra DAYModefarver 2014

 

Røde og blå nuancer fra EDITH&ELLAModefarver 2014

 

Sort/grå/hvid fra IVAN GRUNDAHL

Modefarver 2014