Jerseykjole til dame med former

Vi har i nogen tid søgt efter en model med en hel anden kropstype end den vi (altså Maria og Louise fra Sysiden) er i besiddelse af. Det vil sige, en dame med mange former og kurver.

Velkommen til Linda

Og vi har været så heldige at Linda har sagt ja til at være model for os, så vi kan vise dig hvor flot jerseykjolen med krydstop fra Sysiden #23 også er på en kvinde med former. Du kan læse Lindas vurdering af kjolen længere nede på siden.

Om Lindas krop og mål:

Før vi gik i gang med at sy, skulle vi bruge Lindas mål, for at finde udgangspunktet. Linda målte sig, og sendte os tallene.

Her er Lindas mål:

Overvidde: 125 cm
Taljevidde: 124 cm
Hoftevidde: 137 cm

Når man sammenligner med målskemaet herunder, kan man se, at Lindas mål falder både i i størrelse 52 og i 54, og at taljemålet faktisk går ud over str 54. Hoftemålet er også i den høje side af str 54, men da modellen har en del vidde i skørtet, betyder det ingenting.

Så vi startede tilretningen, ved at tegne mønstret af i str 52 ved skuldrene og barmen, og så lade det glide ud til str 54 ved taljen og over hoften.

Så er det tid til at sy en prøvemodel

Vi startede med at sy en prøvemodel til i en billigere viskosejersey så vi kunne tilrette kjolen til Lindas krop. Stoffet har ikke helt så meget stræk som det stof vi skal lave den færdige kjole i, men det går alligevel.

Som du kan se, er der ikke meget der skal tilrettes. Krydsoverdelen og dens krydseffekt er nemlig super god til en stor barm, fordi den er konstrueret som den er og det er derfor ikke nødvendigt at gå ind og lave en stor barmtilretning her.

 

Men på ryggen er der for meget stof over talje stykket, og det skal fjernes. Her sætter Maria nåle i det stof, der skal væk. Så kommer taljestykke nemlig også til at sidde lige.

 

Vi nåler også noget stof væk på den øverste del af ryggen. Meget af Lindas overvidde sidder nemlig foran, på barmen, og for at få skuldrene til at sidde ordentligt, må ryggen gøres lidt smallere.

 

Og så markerer vi lige hvor kjolen skal slutte.

SÅ kom tiden til at tilrette mønstret

Vi skal som sagt have noget stof væk på ryggen. Vi målte hvor meget stof vi havde foldet væk og hvor vi havde foldet det væk henne, og tegnede det ind på mønstret. (Du kan se mere om teknikken ovre på MariaDenmark bloggen her)

Vi fjernede det her på mønstret ved at tegne en linje fra midt-bag og til hjørnet af sidesømmen. Så klippede vi linjen op og overlappede det, der skulle væk.

På midt-bag sømmen fjernede vi det overskydende stof, ved at måle ind og tegne en ny midt-bag søm.

Linjerne tegnet op (med tus)

Det overskydende stof på ryggen er nu fjernet ved at lave et overlap

 

Til sidst kortede vi skørtet af med 7 cm, på både for og bagstykket.

Den færdige jerseykjole

Næste skridt var at sy kjolen i det rigtige stof, og her er Linda så i den færdige model.

Linda kan rigtig godt lide farver og klare blå passer super godt til hende.

Herunder kan du læse hvad Linda selv synes:

Hej
Jeg hedder Linda. Jeg er 52 somre og er i den skala hvor jeg skulle have været 40 cm højere, for så havde vægten passet. 😳
Jeg har svært ved at finde det rigtige tøj derude i butikkerne. Enten er det fyldt med flæser og glimmer, eller også er bluserne og kjolerne telte .

Når man har en stor barm som mig, sidder bluser /kjoler ikke altid godt.  Ofte “hænger” de udover barmen og lige ned fra rundingen af brystet … så her kommer teltet.

Jeg har syet en del da jeg var yngre, men stoppede det op gennem årene. Jeg havde ikke rigtig tid i mit liv til det når børn, mand og heste fyldte livet.

Men for 1 år siden, på min 51 års fødselsdag, ønskede og fik jeg en lækker symaskine, som kostede noget mere end dem fra supermarkedet som jeg altid har haft, og som altid knækkede tråde og lavede ged i undertråden så man havde lyst til at kyle den gennem et vindue 😆

Ind kom den ny maskine og jeg meldte mig på sykursus hos MariaDenmark og lærte at tilpasse et grundmønster til kjoler. 
Nu kunne jeg selv bestemme stoffet og hvad på kroppen der skulle fremhæves med stor hjælp fra Maria. Da man jo er temmelig kritisk selv, hjælper andres øje ofte .
Så kom jeg også på kursus i design hos Maria. Her kunne man designe sin egen ide og få hjælpen og rosen og kritikken fra Maria til et godt design og hvad ser godt ud på ens krop.

Jeg syr nu bukser, bluser og kjoler til mig selv i det stof og de farver og design jeg kan lide. Og så passer det til mig .. Nu ligner jeg ikke længere et telt med flæser og glimmer 😀 

Ses

Linda

Kjolen er syet i en viskosejersey fra Kröl – Besøg webshoppen KLIK HER

 

Har du fået inspiration til at selv at sy kjolen til dig selv? Så finder du mønstret i tema SY123 sammen med symagasinet, som indeholder en masse trin-for-trin syvejlingen samt videoer, der gør syningen til en leg – også for nybegyndere 🙂

 

Du kan læse lidt mere om mønstret ved at – KLIKKE HER

eller

BLIV MEDLEM AF SYSIDEN OG FÅ ADGANG TIL DETTE SYMAGASIN OG TILHØRENDE MØNSTRE – KLIK HER 

 

 

Følg med på Instagram og Facebook