placering af knaphuller

Knaphuller: Placér dem rigtigt – for dig!

Denne blogpost og videoen er et uddrag af en artikel fra Sysiden #18, som handler om hvordan du bedst placerer, markerer og syr knaphuller. Teknikkerne vises på en cardigan, men du kan bruge de samme teknikker med skjorter, kjoler, jakker osv…

Knaphuller: Find den bedste placering til din krop!

På mange mønstre er der tegnet ind hvor knaphullerne skal placeres.

Det er der ikke på cardiganmønstret, der følger med tema #18. Det er fordi, den bedste placering af knaphullerne afhænger af dig og din krop, af knappernes størrelse, og af hvor mange knapper du vil bruge.

Sådan finder du den bedste placering af knaphullerne

Prøv cardiganen på. Markér placeringen af det første knaphul med en knappenål på tværs af knapbåndet. Den skal sidde udfor dit brystpunkt så du ikke kommer til at opleve at knapåbningen gaber når du har knappet cardiganen.

placering af knaphuller

Her peger jeg på mit brystpunkt og har sat den første nål i knapbåndet ud for brystpunktet

Med denne model vil du nok gerne have en knap helt oppe ved halsudskæringen. Så sæt også en nål der ca. 1 – 1,5 cm fra kanten.
Fold nu knapbåndet så de to nåle ligger ovenpå hinanden (det er nemmest at gøre på et bord, selv om jeg her viser det mens jeg har cardiganen på) og sæt en nål lige i folden.

Så er de tre første nåle sat med samme afstand.

Så er de tre første nåle sat med samme afstand.

Nu har du de tre første knaphuller placeret. Mål afstanden mellem to nåle og fortsæt markeringen hele vejen ned – eller til så mange knaphuller som du har knapper til.

Se også hvordan jeg placerer og markerer (og syr)  knaphullerne i videoen:

Videoen og denne artikel er fra en større artikel om markering og syning af knaphuller – en af mange artikler om syteknikker, tilretning, designændringer og synørderi som du finder i Sysidens temaer. Denne artikel er fra Sysidens tema #SY118, som du kan få adgang til HER