Nørdet snak om symaskiner hos Byens Sycenter

Vi er altså ret vilde med at holde medlems-arrangementer i Sysiden! Det er simpelthen skønt at møde medlemmerne i virkeligheden, og snakke om syteknikker, symaskiner, stofvalg og hvad der ellers optager os, der syr vores eget tøj.

Vores medlems-arrangement no. 2 foregik hos Byens Sycenter på Amager, hvor Jørgen og Mette forkælede os med mega nørdet oplæg om symaskiner og gode priser på både stof og symaskiner.

Symaskiner - medlemsaften i Sysiden

Jørgen ved hvad han snakker om, når han snakker om symaskiner. Han er uddannet hos Singer, dengang de stadig selv lavede deres symaskiner. Og så har han haft Byens Sycenter de sidste 20 år.

Hos Byens Sycenter har de et værksted, hvor de reparerer alverdens symaskiner, så Jørgen er en af de få, der for alvor oplever den forandring, der er sket med mange af de gode gamle symaskine mærker de seneste år. Og lad os bare sige det mildt: han er ikke imponeret!

Symaskiner - medlemsaften med Sysiden

Problemet med mange nye symaskiner

Problemet er – helt kort – at nogle af de vigtige dele i symaskinen, der tidligere har været lavet i metal, nu bliver lavet i plastik i mange maskiner. Der er lidt forskel på, hvor mange og hvilke af de vigtige dele, der bliver erstattet af plastik, men fælles for alle de symaskiner, det sker på, er at de er mindre nøjagtige i syningen og går hurtigere i stykker end symaskiner, der er lavet udelukkende af metal (altså bortset fra det ydre, som altid er i plastik).

Symaskiner - medlemsaften i Sysiden

Det er ikke sikkert, man oplever problemer med sin symaskine, selvom det ikke er en af dem, Jørgen helst vil anbefale. Men ser man på, hvornår symaskiner kommer til reparation, fordi de vigtige dele er gået i stykker, så kan det være efter 10 år på symaskiner med kvalitets-indmad og ned til 3-4 år på symaskiner, der er lavet i en ringere kvalitet. Og det er immervæk noget af en forskel, hvis begge typer symaskiner har kostet omkring 6000 kr. fra ny.

 

Symaskiner - medlemsaften i Sysiden

Symaskiner - medlemsaften i Sysiden

Er du glad for din maskine, så behold den så længe den syr godt.

Pas rigtig godt på den, og få den evt. efterset en gang hvert andet år eller hvert år, hvis du syr meget.

Brug god sytråd og sørg for at holde rent omkring spolehuset, ved enten at støvsuge eller blæse støvet væk – fx. med en luftspray, som du kan købe hos Byens Sycenter. Så kan din symaskine sagtens være god, selvom det ikke er en af dem, Jørgen helst anbefaler. Den er bare ikke lige så god til prisen som en symaskine, der er lavet i metal, så når den engang går i stykker (og ja, det gør den altså), og du er nødt til at investere i en ny, så køb en symaskine, der er lavet af metal. Symaskiner - medlemsaften i Sysiden

Mekaniske eller elektroniske symaskiner – hvad er bedst?

Ifølge Jørgen kommer det lidt an på, hvad du skal bruge din symaskine til. Verdens mest solgte symaskine er fra Janome, og den er mekanisk. Og det er altså en god symaskine, som kan sy igennem næsten hvad som helst. De prisbillige symaskiner er også mekaniske, og det er også ganske gode symaskiner, hvis man ikke skal sy så meget.

Symaskiner - medlemsaften i Sysiden

Verdens mest solgte symaskine er denne fra Janome

Men vil man sy tøj til sig selv, så er der ingen tvivl: vælg en elektronisk symaskine!

De elektroniske symaskiner er bygget op på en anden måde, som gør dem meget mere nøjagtige i deres sting. Jørgen gav os en lang nørdet forklaring, som vi slet ikke tør forsøge at gengive, men essensen af det er, at de mekaniske symaskiner er fulde af runde hjul, der får det hele til at virke, hvorimod de elektroniske laver mere firkantede bevægelser, og derfor kan understøtte stoffet hele stingets længde.

Så hvilken symaskine skal man købe?

Okay, vi prøver lige at ridse det op helt kort:

Hvis du skal bruge den til husbehov, og sy lidt puder, gardiner og fastelavnskostumer, så skal du købe en god mekanisk symaskine. Fx. denne fra Brother.

Vil du gerne sy tøj til dig selv, og sy i et større udvalg af stof, fx. både jersey, chiffon, almindelige kjole- og buksestoffer og denim, så skal du have en elektronisk symaskine.

Den lille udgave til et mindre budget kan fx. være denne fra Brother, som har vundet tests i Sverige.

En større version til et lidt større budget og med flere funktioner kan være denne fra Brother, som har vundet tests i Tyskland, eller denne fra Janome.

De helt store og dyre  symaskiner til omkring 20.000 kr er gode, hvis du quilter eller broderer meget, men ellers kan de være lidt overflødige. De bliver ikke dobbelt så gode af at blive dobbelt så dyre, men kan have nogle ekstra funktioner, der kan være pengene værd, alt efter hvad du skal bruge symaskinen til.

Og er du i tvivl, så tag ind og få en snak med Jørgen eller Mette (eller en af de andre i butikken), og prøv de forskellige symaskiner.

Symaskiner - medlemsaften med Sysiden

Vil du gerne inviteres med næste gang, vi holder et medlems arrangement?

Jamen så skynd dig at blive medlem af Sysidens online syklub! Du melder dig ind her <–

Udover symaskiner kiggede vi naturligvis også på stof. Byens Sycenter har måske ikke så meget stof at vælge imellem, men til gengæld er der virkelig nogle lækre ruller imellem. Det er et af de steder, der ligger guld gemt på hylderne, hvis man lige bruger lidt tid på at kigge.

Symaskiner - medlemsaften med Sysiden

 

Gider man ikke lave sit eget skråbånd, så har Byens Sycenter også et ganske godt udvalg med både printede og flotte farvede skråbånd.

Symaskiner - medlemsaften med Sysiden

 

Og nå ja, så har de jo også presseføl, som en af de eneste sy-butikker i Danmark. Og sådan et, det kan du altså ikke undvære!

Symaskiner - medlemsaften med Sysiden

 

TUSIND TAK til Jørgen og Mette fra Byens Sycenter for at vi måtte holde medlemsaften hos dem, og ikke mindst for det gode og meget informative foredrag, Jørgen holdt for os.

 

Opdateret d. 19/3 2015.
Efter kommentaren fra Steen Pedersen har vi tjekket artiklen igennem igen sammen med Jørgen fra Byens Sycenter. Vi har rettet et par formuleringer, som var meget generaliserende, bl.a. har vi slettet specifikke mærker. Men hovedpointerne i artiklen står vi og Jørgen ved.

5 replies
 1. Lone Thomsen says:

  Ej, det lyder som en fed aften. Ærgerligt, at det var så langt væk. Glæder mig til I kommer til Århus igen:).
  Jeg kunne vildt godt tænke mig at prøve sådan en Janome. Der er vist bare ingen i Århus der forhandler dem, vel?
  Mærkeligt, at Janome aldrig er blevet større herhjemme. Der har gennem mange været reklameret for dem i AOH. Måske er det fordi de ikke har så mange funktioner ift prisen?

 2. Steen Pedersen says:

  Hej mit navn er Steen Pedersen og jeg er indehaver af Storkøbenhavns symaskinecenter i Rødovre og SymaskineTorvet i Slagelse.
  Jeg har været i denne branche siden 1976 og har snart 40 års erfaring med salg og service af symaskiner.
  Jeres ovenstående artikel er så fuld af faktuelle fejl og er meget misvisende i forhold til kvaliteten imellem de forskellige mærker.
  Det er uacceptabelt at I ikke har lavet et grundigt fakta tjek inden jeres artikel gik i “trykken”
  I fra Sysiden bør tage kontakt med mig eller en anden forhandler da en så ensidig og udokumenteret artikel ikke kommer nogle forbruger til gode.
  Med venlig hilsen
  Steen, der kan kontaktes på 28143303
  (Der i begge sine forretninger forhandler alle de nævnte mærker i artiklen).

  • Sysiden.dk says:

   Hej Steen

   Vi har tjekket artiklen med Jørgen fra Byens Sycenter, og ændret i teksten, så vi ikke nævner specifikke mærker, udover dem, Jørgen anbefaler mest. Du er velkommen til at skrive en mail til signe@sysiden.dk med de faktuelle fejl, du mener der er i artiklen, så tjekker vi gerne op på det igen.

   Venlig hilsen
   Sysiden

   • Steen Pedersen says:

    Jeg ser i har rette lidt i artiklen. Det er blevet lidt bedre
    Men påstanden om at Brother, og Janome.
    Indeholder mere metal, end andre maskiner er ikke korrekt
    Jeg må anmode jer, om at komme så, jeg kan vise jer, at det ikke forholder sig sådan
    Med venlig Steen

    • Sysiden.dk says:

     Hej Steen
     Vi har allerede kontaktet dig inden du skrev denne kommentar, og aftalt at vi ringer igen når vi ved, hvornår vi kan komme forbi din butik. Vi vil naturligvis meget gerne se din vurdering også.
     Når det er sagt, så er vi noget fortørnede over dine mundtlige trusler om et sagsanlæg. Så vi har besluttet os for at sætte gang i en større undersøgelse af, hvad det er, der er sket med de symaskiner de seneste år, og hvorfor nogle forhandlere helt afbryder samarbejdet med en stor leverandør, mens andre holder fast i at intet er ændret. Sådan en undersøgelse tager naturligvis tid at lave, og indtil den er afsluttet må vi bede om at kommunikationen sker via mail og ikke her på bloggen, af hensyn til vores læsere. Når vores undersøgelse er færdig, bliver den naturligvis offentliggjort.

     Venlig hilsen
     Sysiden.

Kommentarer er lukkede.