Styling sysiden top

Styling-tips: Sådan bygger du et sommertop-outfit

Har du set det nye tema nr.17 i Sysidens Syklub? Det handler om toppe (og der er mønstre på tre toppe i str. 34 – 54)!

Toppe kan både være basis-tøj og spille hovedrollen i dit outfit.

Basistoppe er gode at have i garderoben til at danne base (!) for mere interessante stykker tøj – som fx en lækker nederdel eller en flot jakke. Derfor kan de med fordel laves i en neutral farve som passer til dine farver og så “bare” være baggrunden for det mere interessante tøj.

Hovedrolle-toppe har interessante designdetaljer, iøjnefaldende farver eller prints. De gør sig godt i samspil med basis-underdele eller jakker.

Sådan bygger du et sommertop-outfit

  1. Vælg, hvilket stykke tøj, der skal spille hovedrollen. Det skal have en særlig farve, print eller detaljer, der skiller det fra basis.
  2. Tag basis-tøj på til (fx. bukser eller en top, afhængig af hvad du har valgt skal spille hovedrolle)
  3. Tilføj tilbehør– fx sko – der understøtter det, du gerne vil udstråle (Høje hæle hvis du skal være fin, sneakers hvis du er afslappet og praktisk i dag)

 

Selvfølgelig er det ikke så enkelt som jeg får det til at lyde. Det kræver (også) øvelse, eller måske nærmere tilvænning, at tænke aktivt på påklædning som noget du bruger til at udtrykke dig selv.

Men det er sjovt! Spær resten af verden ude en halv times tid, stil dig foran dit spejl  og prøv! Når du får lavet et godt sæt, så tag et foto, så du kan huske det en morgen hvor du har travlt!

Eksempler på outfits med sommertoppe:

Styling sysiden top

Til en varm sommerdag i en by. Toppen med læg er selv i hvid interessant nok til at spille hovedrollen. Den løfter outfittet op fra at være afslappet til at være elegant.

 

Hvis du i stedet bruger en stribet tanktop (som er maritim i sit udtryk) som hovedrolleindehaver, og dropper halskæden, får du et meget emre afslappet udtryk: Fint til en tur på stranden

Hvis du i stedet bruger en stribet tanktop (som er maritim i sit udtryk) som hovedrolleindehaver, og dropper halskæden, får du et meget emre afslappet udtryk: Fint til en tur på stranden

sommer outfit hverdag

Her har den stribede sommerlige jakke hovedrollen. T-shirten (gerne i let oversize, som Louise har beskrevet i Sysiden 17) er basis og gør, sammen med sneakers, outfitted hverdags-enkelt

Du kan også bruge toppe når du skal være fin og elegant. Her kommer et par eksempler på hvordan du kan op- eller nedskalere finhedsgraden ved bare at skifte toppen ud:

elegant sommer outfit

Med toppen med læg bliver det her sæt helt oppe i toppen af finheds-skalaen. Jeg tænker Operaen…..

sommer outfit toppe

Men brug en tanktop eller en t-shirt i stedet – og måske lidt lavere hæle – og så er du nede ad skalaen. Det kan være til et vigtigt møde, eller en tur i byen med veninderne

Nu er det din tur: Prøv dig frem med forskellige kombinationer – og husk at du kan dele dit outfit med et eller flere selvsyede elementer hver onsdag i Onsdags-Outfit i Sysidens Facebook-gruppe og risikere at vinde stof og sytilbehør!