skjortebluse symønster

Skjortebluse – nyt symønster til din hverdagsgarderobe

Her på Sysiden holder vi ret meget af vores såkaldte “hverdagstøj”. Faktisk går vi ikke så højt op i de der lidt gammeldags inddelinger af tøjet i “hverdag” og “fest”. Det betyder nemlig alt for ofte, at der hænger super lækkert tøj i garderoben, som næsten aldrig bliver brugt, og det synes vi er så synd.

Det betyder dog ikke at vi kun har en slags tøj i skabet. Vi har skam både ekstra fint tøj og knap så fint tøj og en masse midt-i-mellem-fint tøj. Men i stedet for at kategorisere tøjet efter hvad det kan bruges til, så bruger vi mere tid på at kategorisere hvilke stilarter og hvilke følelser de forskellige stykker tøj giver os, og så styler vi tøjet til at passe til det, vi skal bruge det til.

Nogle ting egner sig mest til hverdag. Og andre mest til fest. Og det er ok.

skjortebluse i viscose fra www.citystoffer.dk

Men langt de fleste stykker tøj kan faktisk – hvis de ellers er ordentligt syet og i en god kvalitet stof – bruges til det hele. Det helt afgørende er, hvad man sætter det sammen med.

Sådan et stykke tøj er vores nye skjortebluse, som er mønsteret i online klubben i september og oktober 2015. Alt afhængig af hvilket stof du syr den i, kan den være ultra fin og feminin og absolut velegnet til fest og andre lejligheder, hvor du gerne vil være ekstra fin. Og den kan i noget andet stof være helt og aldeles hverdagsagtig, hvis du sætter den sammen med et par jeans og sneakers.

skjortebluse i stof fra www.metermeter.dk

Vi har selv fået nogle vidt forskellige udtryk ud af det samme symønster, under arbejdet med det nye tema til online klubben. Denne gang har Pia fra www.metermeter.dk og Nanna fra www.howtodofashion.dk skrevet hver en artikel til magasinet, og de har også hver syet en skjortebluse. Men de ser vidt forskellige ud. Vores egne (Signe og Maria fra Sysiden) skjorter er også meget forskellige, og vi synes det er sådan et godt eksempel på at et symønster kun er en lille del af et stykke tøj. Langt størstedelen af hvordan et stykke tøj ser ud ligger i stofvalget og stylingen.

skjortebluse i stof fra www.metermeter.dk

I magasinet har Pia skrevet en skøn artikel omkring netop stofvalg til skjorteblusen, hvor hun meget præcist og klart forklarer, hvilket udtryk du får i din skjortebluse, alt efter hvilket stof du bruger. Hun kommer med sine anbefalinger til stofvalg, og nogle helt konkrete bud på stofdesignere, du bør holde øje med.

I magasinet finder du også syvejledninger til bl.a. at sy stolpelukningen i skjorteblusen, og til at lave en krave med stand fra bunden, og sy den.

skjortebluse symønster

Og så ser vi på håndsynings teknikker og sygrej til håndsyning. Håndsyning giver en næsten usynlig afslutning i tøjet, og er ofte et rigtig godt alternativ til fx. oplægninger på symaskinen og en god genvej til lidt ekstra lækker finish i tøjet. Lær hvilke synåle er de bedste på markedet, og hvordan du bruger dem, så du undgår at lave skade på dig selv – for jo, sådan en lille synål kan faktisk godt være lidt farlig, hvis man ikke bruger den rigtigt!

Vi tager dig også med til modeuge i magasinet, hvor vi blev inviteret til show-debut hos danske Anna von Aabling. Lyder det bekendt, det navn? Så er det fordi du har læst med et stykke tid. Vi interviewede nemlig Anna i februar 2015 om hendes daværende mærke Hijabiish. Men det er fortid nu, og Anna er på nye eventyr – dem kan du læse om i Sysiden magasinet i september/oktober.

Sysiden online symagasin

Er du klar til at sy skjortebluser og bruge et par timer på sofaen med et lækkert online symagasin? Du må hellere sætte dig godt tilrette med dankortet indenfor rækkevidde, for vi er kommet til at linke til både MeterMeter og HowToDoFashion i magasinet (ups, gjorde vi det lige igen her? Undskyld, bankdame/-mand). Nå, vi behøver vist ikke sige at de 2 damer, der står bag de 2 hjemmesider, har kvalitet til salg i deres netshops…..den har du nok regnet ud nu.

Medlemmer logger ind i syklubben her <—-

Nye medlemmer kommer med i klubben her <—

4 replies
 1. Karin Madsen says:

  Jeg har barmproblemer, når jeg skal vælge en størrelse inden for mønstre. Min barm er simpelthen for stor. Jeg kunne godt tænke mig at købe det nye magasin med skjorteblusen. Er der vist, hvordan man laver en barmtilretning på skjorteblusen?

  Vh Karin

  • Sysiden.dk says:

   Hej Karin

   Blusemønstret er ret nemt at få til at passe godt. Det har ret meget mervidde, så der er plads til de fleste barmstørrelser.
   Vælg som udgangspunkt størrelse efter din høje overvidde og mål så efter på mønsterdelene om der er plads til din brystvidde. Hvis der er mindre end 2 cm plads til overs, kan du lave en Drej-og-glid tilretning, som du kan se mere om i Sysiden 2 (fra september 2014) og på bloggen på MariaDenmark.

   Mange hilsner
   Maria

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] et mønster til en halsbelægning. Det kan du f.eks. bruge hvis du vil sy en nem udgave af blusen i Sysiden nr. 12 – sådan en udgave, der ikke har stolpelukning. Du kan se hvordan du laver mønstret til […]

 2. […] Sysiden 12 (oktober-november 2015) byder på en top-trendy skjortebluse til lette vævede stoffer. Blusen har stolpelukning og krave, og det er netop de detaljer der er med til at give den skjortebluse-looket. […]

Kommentarer er lukkede.