styling oversize bluse

Styling tips til oversize bluse

Månedens mønster i marts i Sysidens online klub er en oversize bluse, som har næsten uanede muligheder for styling og variationer.

Vi har helt med vilje lavet den rigtig simpel, for vi vil rigtig gerne have DIG på banen! Vi vil have dig til at lege med, hvilke detaljer, snit, farver og kvaliteter, der passer til dig og dit liv.

Vi vil også rigtig gerne have dig til at eksperimentere med de forskellige udtryk det giver, blot at skifte metervare. Eller at tilføje en overskæring. Eller et læg.

Så vi har surfet rundt omkring på nettet og samlet en god håndfuld inspiration til dig – både til hvordan du styler din oversize bluse, og til hvilke ændringer, du nemt kan lave i dit mønster og med stofvalg, som giver din bluse et helt andet udtryk.

Designændringer til oversize bluse

Lad os starte med selve designet. Vores originale mønster er med V-hals, og er ret tæt på halsen ved skuldrene. Det er ikke alle, der bryder sig om det. Eller ser godt ud med sådan en halsudskæring. Vi har tidligere skrevet om, hvilken halsudskæring, der klæder dig, så hvis du ikke lige er helt opdateret på det, kan du læse (eller genlæse) artiklen i Sysiden No. 2.

Du kan ændre halsudskæringen til hvad du vil: bådhals, rund hals, U-hals. Du kan lave udskæringen mere eller mindre dyb, og er du i det vovede hjørne kan du eksperimentere med at lave den asymmetrisk.

Men du kan også lave vandfald, nøglehul eller læg. Og bare fordi nøglehullerne i de bluser, vi har fundet her, er placeret midt bag, kan du jo sagtens gøre som vi tidligere har gjort, og placeret det foran.

Blouse inspiration

 

 

Stoffet i sig selv er også et sted, der er mulighed for at få et nyt udtryk på en nem måde. Prøv at sy blusen i blonde. Eller chiffon. Eller kombiner 2 materialer, så du har et gennemsigtigt lag stof ud over et lag, der ikke er gennemsigtigt, som i den turkise silkebluse.

Det simple mønster er også en oplagt lejlighed til at bruge nogle af alle de flotte og vilde prints, der er i mange stofbutikker. Tjek fx. udvalget af silke med print fra Liberty hos www.citystoffer.dk, hvis du vil have en bluse med et blødt udtryk, eller de mange vilde og sjove printede bomuld’er fra www.stofogstuff.dk, hvis du er til et mere strukturelt udtryk i blusen. Og er du til sådan lidt en mellemting, så har www.metermeter.dk et lækkert udvalg af viscose og bomuld fra franske Atelier Brunette.

Styling af oversize bluse

Der er masser af muligheder for at style månedens oversize bluse. Her har vil lavet 2 scenarier til inspiration.

Til et afslappet look er det skønt med jeans. Skal du være lidt med på moden, så vælg et par med vidde i benene. Alt moderne, kommer igen, og her er det lidt en blanding af 70’ernes meget vidde bukseben og 90’ernes boot cut, du skal gå efter.

Capri jeans er også fremme igen, og er du med på retro bølgen, som har huseret i en årrække, så har du helt sikker et par “pedal pushers” med opsmøg i skabet. (Hvis du ikke ved hvad det er, så læs om buksernes historie i Sysiden No. 7, eller skriv “pedal pushers” i google billeder).

 

Summertime

 

Selvom blusen er oversize, og man måske umiddelbart tænker “jersey t-shirt”, så kan man sagtens bruge mønsteret til at lave et mere stilet outfit. Kombiner med et pencilskirt og fede støvler. Mix silke og blonder. Leg med smykker, tasker og en elegant neglelak.
Ready for office

 

 

Det her var altså bare lidt af det, man kan med vores oversize bluse. Hvis du kigger lidt i modeblade og på nettet, så er der masser af inspiration at hente. Det kan godt være bluserne ikke ligner helt præcist, men kig efter den lidt løse form med korte ærmer, så har du nogenlunde samme udtryk.

Har du syet en oversize bluse? DEL den med os! Enten i en kommentar eller inde på Sysidens Facebook side. Er du allerede medlem af Sysidens online syklub, så del et billede inde i forum.