Sy bukser med Sysiden

Sy bukser, du kommer til at elske

Sy bukser! Hvordan gør man nu lige det? Og hvordan ved man, om de kommer til at sidde godt? Det ville jo være fedt, hvis du ligefrem kunne komme til at elske dine nye bukser, ikke?

Hvis du ikke har prøvet at sy bukser før, eller kun har haft meget lidt succes med det, så læs videre her! Vi har nemlig designet et buksemønster, der er nemt at sy, og nemt at tilrette – med andre ord, det perfekte bukse-begynder mønster. Mønsteret var temaet i Sysidens online syklub i marts og april 2016, og nu kan du købe både mønsteret og det medfølgende online symagasin HER.

Det er de her bløde bukser, som Maria har syet i en lækker Ponte de Roma jersey, vi gerne vil lære dig at sy:

IMG_2381

Har bare lidt rutine i at sy bukser (eller bare sy i det hele taget) har du ret hurtigt syet et par fede bukser. Men du behøver bestemt ikke pakke mønsteret væk efter det første par. For der er 2 forstykker med til bukserne, og det andet forstykke er uden draperinger ved lommerne, og så giver det et helt andet udtryk.

Sy bukser med Sysiden

Du kan sy bukserne i flere forskellige udgaver, vælge noget andet stof, ændre lidt i designet, og ende med et par, der ser nogenlunde sådan her ud, hvis du følger vejledningerne i Sysidens online symagasin, og laver mønsteret om til at kunne bruges til vævet stof:

Sy bukser med Sysiden

Foto: Bibi Berge

I magasinet lærer vi dig at sy lommerne, som er konstrueret lidt specielt. Den ene lommepose hænger nemlig sammen med forstykket, så lommen bliver helt blød og let, og ikke har en søm foran, som normalt. Du kan også lære at ændre linningen, at lave snørehuller i linningen midt for og sy forskellige oplægninger i jersey.

Vælger du at udelade snørehullerne foran, kommer linningen til at se sådan her ud, hvis du følger mønsteret. Der er en elastik inde i linningen, der holder bukserne på plads, og bukserne har en blød og afslappet pasform, fordi der ikke er indsnit i taljen.

Sy bukser med Sysiden

Men du kan også lave linningen højere, og du kan nøjes med at have elastik på bagstykket, så forstykkets linning bliver helt glat. Det er flot i vævet stof, og alle teknikker du skal bruge, for at lave de ændringer, står og venter på dig inde i  magasinet.

Sy bukser med Sysiden

Der er mange andre artikler i magasinet også. Du kan bl.a. læse om den lækre jerseykvalitet “ponte de Roma”, komme med bagom kulisserne og se hvordan vi udvikler vores symønstre, læse et interview med Louise Mortensen og blive inspireret til at style dine bukser på forskellige måder. Se den fulde indholdsfortegnelse her:

Sy bukser med Sysiden

Når du har været i gang med at sy bukser, så del dem gerne med os andre – vi vil så gerne se, hvad der bliver syet, derude. Brug hashtagget #sy115 og #sysiden, og følg os meget gerne på instagram: @sysiden.dk.

Du kan læse og lære meget mere om at sy bukser i temaet fra Sysidens online syklub. Hent det her!

Hvis du ikke vil gå glip af nuværende og fremtidige lækre mønstre, kan du læse mere om syklubben, og blive medlem HER<–

Sysiden Symagasin

Foto: Bibi Berge

Og så er der lige det der med, om dine nye bukser nu også kommer til at passe dig. Det er der kun en måde at finde ud af, og det er at sy en prøvemodel og tilrette mønsteret. Inde in online klubben har vi uploadet en artikel fra et tidligere magasin, hvor vi gennemgår 6 forskellige tilretninger i bukser, der får dem til at side bedre.

Du skal nok ikke bruge dem alle sammen, men mange får en markant bedre pasform i deres bukser, hvis de laver 1 eller 2 af tilretningerne. Signe har fx. brugt nr. 3 og nr. 4 til at få bukserne til at sidde godt. Hvad du har brug for – det må du se i din prøvemodel og artiklen om tilretning. Den er gratis for medlemmer, og ligger som bonusmateriale i online klubben, men ellers kan du finde den i vores magasin Nr. 7 fra februar 2015.

Så kan vi vist ikke klæde dig bedre på til at sy bukser, du kommer til at elske. Nu er det din tur: print mønsteret, køb stoffet og tænd symaskinen, så er du færdig med dine nye yndlingsbukser, før du aner.