Sy din egen t-shirt

Sy din egen t-shirt – Inspiration til at sy en t-shirt

Kan man egentlig selv sy en t-shirt, hvis man ikke har alle mulige fancy symaskiner?

Oooh yes, det kan vi lige love dig for, at man kan. Det gør vi selv. Hele tiden, kunne man være fristet til at skrive, men det ville nok alligevel være en overdrivelse. Men det er nemt og hurtigt selv at sy en t-shirt.

Faktisk er det så nemt, at vi helt glade og trygge har ladet september nummeret af Sysiden handle om t-shirts og proppet magasinet med tips til, hvordan man syr en t-shirt. Og også hvordan man laver om på designet, så man ikke bare får en t-shirt der ligner det, man kan købe i butikkerne (for hvor sjovt er det lige?), men derimod får inspiration OG færdigheder til at sy sin helt egen t-shirt.

Lidt mere inspiration i den retning, det er lige hvad du får her. Her kan du nemlig se det færdige resultat af den t-shirt, vi bruger som eksempel i en af videoerne i magasinet fra september.

Mønsteret er fra Sysiden No. 2 – September 2014, uden nogen ændringer. Denne t-shirt er syet for at teste mønsteret, og lige til mig (Signe fra Sysiden) skal mønsteret faktisk tilrettes lidt. Jeg har brug for lidt bredere skuldre og for en tilretning til stor barm. Skuldrene er ret ligetil – det er bare at forlænge 1cm ud mod ærmegabet. Barmen er lidt en anden sag. Det er en tilretning man kan lave på forskellige måder. En af dem, som er særlig velegnet til jersey mønstre uden indsnit, har Maria lavet en meget overskuelig guide til i magasinet.

Stoffet er fra Stof&Stuff. Det er en lækker kraftig jersey i økologisk bomuld. Den er ret tyk og tæt i forhold til hvad man normalt ser i t-shirts, hvilket giver et rigtig godt hold, men også er det der gør, at t-shirten lige er en anelse for stram. Men med de rette tilretninger kan det fint lade sig gøre at sy i forskellige typer stof og bevare en god pasform. Man skal bare være klar til at det ind imellem koster en prøvemodel, som det gør her.

Sy din egen t-shirt

Og jeg tør godt indrømme, at selvom jeg laver mønsteret om og syr en ny t-shirt, så holder det mig ikke tilbage fra at bruge denne. Den er ret lækker – trods småtingene, der kan blive bedre.

Syteknikkerne? Dem lærer du i Sysiden no. 2. Og det hele er syet på en ganske almindelig overlocker og en ganske almindelig symaskine. Ingen tvillingenåle. Ingen coverstitch. Ingenting fancy overhovedet. Se bare her:

Nøglehullet er afsluttet med en strimmel af stoffet. Syet på overlocker og symaskine.

Sy din egen t-shirt

Bunden og ærmerne er lagt op med stretch-søm på symaskinen.

Sy din egen t-shirt

Halsen er afsluttet med en “rib”kant af stoffet. Syet på overlocker og symaskine.

Sy din egen t-shirt

 

Vil du lære hvordan du nemt kan sy din egen t-shirt OG have et godt og gennemtestet mønster + vejledninger til at tilrette det til din krop? Så tegn abonnement på Sysiden – Dit online symagasin NU og nå at downloade september nummeret.

—>HER kan du købe mønster med symagasin! <—

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] bare fordi nøglehullerne i de bluser, vi har fundet her, er placeret midt bag, kan du jo sagtens gøre som vi tidligere har gjort, og placeret det […]

Kommentarer er lukkede.