Usynlig oplægning af bukser med blindsting

Det er ret nemt at lave en usynlig oplægning af bukser med blindsting.

oplægning af bukser med blindsting

Sådan ser en blindstings-trykfod ud

I hvert fald hvis du har en blindstings-trykfod, som er en genial trykfod til oplægning af bukser og andet tøj. Og det har du faktisk nok. I hvert fald er sådan en blindstings-trykfod med som standard-udstyr til langt de fleste maskiner i dag.

Trykfoden har en lille plade, der går ned under foden (den røde plastikdims på billedet) som du bruger til at holde foden langs folden på stoffet. Nogle gange kan den flyttes på en skrue, nogle gange må man nøjes med at indstille ved at ændre bredden på syningen.

Sådan laver du en usynlig oplægning af bukser med blindsting

Her viser jeg hvordan du laver en usynlig oplægning af bukser eller andet tøj. Vejledningen her er et uddrag fra en artikel, der handler om alt det (og der er meget) man kan bruge en blindstings-trykfod til. Hele artiklen kan du finde i nr. 5 af SYsidens magasin, som kom i december 2014. Du kan købe magasinet HER

1. Afslut den rå kant på dit stof (med overlock, zigzag eller takkesaks) og fold og pres oplægningssømmen op.

oplaegning-af-bukser1

 

2. Læg stoffet med vrangsiden op. Buk den foldede oplægningskant om mod retsiden så ca. 1 cm af stofkanten stikker frem.

usynlig-oplaegning2

 

3. Sæt trykfoden i maskinen og vælg stingtypen til usynlig oplægning.

usynlig-oplaegning3

 

4. Læg stoffet under trykfoden, så at guiden løber langs den ombukkede kant. Sy. Når nålen rammer den foldede kant, skal den lige præcis fange en enkelt tråd eller to af kanten af ombukket. Indstil guiden og stingbredden så det passer.

usynlig-oplaegning

 

Når du har syet, ser stoffet sådan ud: V’ernes spidser fanger hver lige en tråd eller to af folden…

oplaegning-af-bukser4

 

Vrangsiden af sømmen. Du skal presse sømmen fra begge sider.

oplaegning-af-bukser3

Retsiden af stoffet. Du kan kun se de små bitte sting hvor v’erne har ramt folden – og har du valgt matchende tråd, ses tråden næsten ikke.

oplaegning-af-bukser2

1 svar
 1. Dorte says:

  Kære Signe og Marie.
  Jeg har lige læst den fine lille artikel om usynlig oplægning.
  Nu har jeg syet mit eget, mine børns og nu også tøj til børnebørnene.
  Aldrig har jeg brugt denne trykfod, selvom den har ligget i symaskinen i de 25 år jeg har haft min Pfaff. Men det kan jeg love for jeg vil nu. Jeg får lyst til at gå ind og prøve den af med det samme…. Jeg vil sige, at et medlemskab af sysiden er det bedste jeg har givet mig SELV, jeg et mega inspireret.
  Glade aktive sy hilsener.
  Dorte
  PS, jeg har ikke syet herebukserne, da modellen ikke er så klædelig til en ældre kone som mig, håber der senere kommer tips til hvordan man ændre mønstret, til en buks uden læg og lynlås i siden.

Kommentarer er lukkede.